Over ons.

“Geweldig bedrijf – super vriendelijk, professioneel en ondersteunend team. Bijles Zeist is echt gepassioneerd en toegewijd om studenten te helpen hun doelen te bereiken…”
Docent, Google Review 2020

5/5

Toen Bijles Zeist in 2014 begon, was de wereld van privélessen heel anders. De enige manier waarop ouders waarschijnlijk de diensten van een ervaren tutor konden krijgen, was door een persoonlijke aanbeveling of door gebruik te maken van een vooraf vastgesteld ‘bureau’, meestal een veel duurdere optie. Geen van deze wegen was voor iedereen toegankelijk, en evenmin boden ze de professionele, vooruitstrevende normen die we dachten dat een slim, gemoderniseerd particulier onderwijsbedrijf zou kunnen bieden.

Bijles Zeist

In het afgelopen decennium heeft de invloed van Google en internet er ook voor gezorgd dat een nieuw soort bijlesplatform op de voorgrond is gekomen. Er zijn nu tal van online marktplaatsen waar ouders recensies kunnen lezen en kunnen kiezen uit duizenden freelance docenten, die vaak enorm variëren in prijs en kwaliteit. Het is de taak van deze platforms om het vinden van een bijlesdocent gemakkelijk te maken, maar in onze ervaring is de realiteit heel anders. Hoe kunnen ouders ervoor zorgen dat er geen dingen fout gaan als er geen professionele instantie is die toezicht houdt op de werving van docenten? Welke garanties heb je dat je bijlesdocent bij je kind blijft tot de examens klaar zijn?

Bij Bijles Zeist proberen we een evenwicht te vinden. In plaats van te werken met een uitputtende database van docenten die we nauwelijks kennen, kiezen we er specifiek voor om te werken met een kleinere, selecte groep (ongeveer 60 op dit moment) die bereid is 20-30 uur per week in de bijles te steken en die er niet is gewoon om wat bij te verdienen. Dit is een cruciaal verschil. Dit zijn gepassioneerde, carrièregerichte docenten die in de loop van een of twee jaar duizenden uren een-op-een bijleservaring hebben opgedaan! Voor ons is dit in principe een no-brainer. In de praktijk verandert het alles.

Onze docenten

Het spreekt voor zich dat een Bijles Zeist-leraar een van de nieuwe, geavanceerde DBS-controles van de Nederlandse overheid nodig heeft, maar ze moeten ook slagen voor ons uitgebreide (maar vriendelijke!) wervingsproces. Wie zoeken we? Onze ervaring is dat er veel kan worden bereikt door een kind kennis te laten maken met een inspirerende figuur in ‘mentor’-stijl, een rolmodel dat in staat is zijn interesses aan te wakkeren waar anderen tegen een muur aanlopen. Maar meestal is dit niet genoeg. Docenten moeten het goede voorbeeld geven en precisie, creativiteit, kritisch denken en examenvaardigheid bijbrengen – allemaal essentiële vaardigheden om op te groeien in de snel veranderende wereld van vandaag. Vertrouwen is de sleutel – indien ontgrendeld, kan het een enorme invloed hebben op het vermogen van een kind om te creëren en te verbeteren. Dus… het is een hoge lat, maar docenten met aanstekelijke, natuurlijk motiverende persoonlijkheden en bewezen, vlijmscherpe intellecten zijn degenen die het halen.  
 

“Lotte is de perfecte balans tussen frisheid, jeugdigheid en enthousiasme met professionaliteit en directheid.”

Door bij ons aan te sluiten, heeft elke Bijles Zeist-leraar de kans om een ​​tutortraining te volgen – we zijn een van de weinige bedrijven in het land die dit aanbieden. Docenten kunnen hun carrière ook een vliegende start geven door zich aan te melden voor ons ‘Pro Tutor’-programma. In beide gevallen leiden we kandidaten op om uitmuntend te worden in hun vak, of ze nu bijles blijven geven bij Minerva of zich ontwikkelen in de wijdere wereld van het onderwijs, zoals fulltime lesgeven. Van modules over het opbouwen van zelfvertrouwen (gebaseerd op de leer van Harvard PHD’s) tot gespecialiseerde cursussen op de 7+ en 11+ (gerund door een ex-directrice van een voorbereidende school in Amsterdam), onze docenten blijken meer ervaren en capabeler te zijn – klaar om de spannende en diverse uitdagingen aan te gaan die worden gesteld door de gezinnen waarmee we werken.

Welke diensten bieden wij aan?

Naschoolse bijles

We bieden privé, “naschoolse” lessen in alle vakken voor kinderen van 5-18 jaar die zijn gevestigd in Zeist, Utrecht of de rest van Nederland. In dergelijke gevallen organiseren we docenten om kinderen te helpen die met alles worstelen, van eenvoudig huiswerk tot het afbreken en opnieuw onderwijzen van hele vakken. Sommige van onze leerlingen hebben leerproblemen en hebben hulp nodig van onze ervaren SEN-docenten. Sommigen zijn misschien al hoogvliegers op school en hebben een extra duwtje nodig, b.v. hen opleiden voor Oxbridge of studeren voor een extra A Level. Voor gezinnen met jongere kinderen kunnen we ook op maat gemaakte begeleidings- en interviewvoorbereidingsplannen samenstellen voor de 7+, 11+ of 13+ toelatingsexamens. In al deze gevallen vinden bijlessen doorgaans een of twee keer per week plaats, meestal na schooltijd of in het weekend, bij de leerlingen thuis of online. We kunnen ook intensieve één-op-één bijlessen regelen tijdens de vakanties en tijdens de schoolvakanties.

Internationaal

In de loop der jaren is onze “minder docenten, meer uren”-benadering meer bekend geworden en hebben we belangstelling van de pers getrokken en een of twee prijzen gewonnen (zie hieronder), en we hebben een toename van verzoeken gezien van gezinnen die over de hele wereld wonen en die de hulp van een Bijles Zeist-leraar nodig hebben om bij hen te komen wonen. Dergelijke residentiële plaatsingen kunnen een week tot een jaar duren, of zelfs langer – en elke plaatsing is anders. We beheren alles vanuit ons hoofdkantoor in Zeist en zorgen er altijd voor dat onze tutor ter plaatse de steun heeft van onze Education Support Managers, zodat ze eersteklas opleidingen kunnen blijven bieden, waar ter wereld ze zich ook bevinden!

Thuisonderwijs

De thuisonderwijsafdeling van Bijles Zeist is een verhaal op zich. Het is nu moeilijk voor te stellen, maar vijf jaar geleden waren er slechts een handvol organisaties in Nederland die privé 1-2-1 thuisonderwijsoplossingen aanboden. Tegenwoordig leidt ons hoofd thuisonderwijs Bas een van de meest capabele en ingeschakelde afdelingen in het land. De groei is deels te danken aan het feit dat we er lang geleden voor hebben gekozen om met loopbaangerichte docenten te gaan werken, wat ertoe heeft geleid dat Minerva geleidelijk de voorkeursbestemming werd voor gezinnen die op zoek zijn naar veiligheid en stabiliteit bij het thuis opvoeden van hun kinderen. Met Bijles Zeist zet je bijlesdocent zich in voor de hele periode van thuisonderwijs, die vaak een aantal jaren kan zijn. Hoewel elk thuisonderwijsscenario anders is, omvat ons werk in grote lijnen het organiseren van roosters, het werven en instrueren van docenten, het afnemen van proefexamens, het beoordelen van voorspelde cijfers, het regelen van uitstapjes naar musea en galerieën, het inschrijven van leerlingen bij onze partnerexamencentra en nog veel meer. Het is een complete service – we kunnen de school volledig vervangen als dat nodig is – en zelfs tot op de dag van vandaag krijgen we opmerkingen van nieuwe ouders die dingen zeggen als ‘ik wist niet eens dat zoiets beschikbaar was’, wat het allemaal maakt hoe meer de moeite waard.

School zoeken

Als aanvulling op onze particuliere onderwijsdiensten, organiseren we ook eenmalige beoordelingen van academische leerlingen, en runnen we een uitgebreide “schoolzoek”-afdeling, vinden plaatsen bij en leiden kandidaten op voor toegang tot enkele van de beste scholen van het land. Ons netwerk is in de loop der jaren gegroeid en we hebben fantastische relaties opgebouwd met vele prestigieuze instellingen. We gaan graag met u in gesprek als u hulp zoekt bij wat een belangrijke beslissing kan zijn voor u en uw gezin in het vroege leven van uw kind.
Bijles-Zeist

Onze aanpak

Wij zijn een bedrijf van natuurlijke, enthousiaste medewerkers. Op kantoor werken we met dezelfde waarden die we bij onze leerlingen aanmoedigen – uitdagingen aangaan met een glimlach en hard werken om de vereiste resultaten te behalen. We zijn geen ‘school’ en we gedragen ons ook niet zo. We steken tonnen energie en persoonlijkheid in wat we doen – houden van de dagen aan de telefoon met ouders net zo veel als het werven van nieuwe docenten en het uitdelen van overvloedige voorraden croissants tijdens ons maandelijkse tutorontbijt! We zijn er sterk van overtuigd dat bijles zowel examengericht als holistisch moet zijn en het is ons doel om elk kind een plaats van intellectuele onafhankelijkheid en empowerment te geven – met de uiteindelijke visie dat groter academisch succes meer keuzemogelijkheden later in het leven betekent. In termen van het grotere geheel was het een van onze eerste wensen om een ​​wereld te zien waarin zoveel mogelijk kinderen kunnen profiteren van een sterke educatieve basis, waardoor ze op weg zijn naar succes en geluk. We hebben nog een lange weg te gaan, maar tot nu toe zijn de tekenen goed. We zijn ‘de onschuldige drankjes van de bijleswereld’ genoemd door de Good Schools Guide en zijn erkend met vele brancheprijzen en nominaties, en verschijnen regelmatig in de beste kranten van het land.

Wat de toekomst in petto heeft

We denken al een tijdje na over hoe we meer gezinnen kunnen helpen met thuisonderwijs. En hoewel de pandemie de manier heeft veranderd waarop mensen zowel thuisonderwijs als online leren waarnemen, is de realiteit dat het inhuren van een fulltime privéleraar – of een team van docenten – om de Nederlandse syllabus één-op-één aan hun kinderen te leren, niet voor de meesten financieel haalbaar. We zijn ons er ook terdege van bewust dat sommige ouders – hoewel ze nieuwsgierig zijn naar de fantastische mogelijkheden en vrijheden die thuisonderwijs biedt – aarzelen om de sprong te wagen vanwege de waargenomen negatieve impact op de sociale ontwikkeling van hun kind; hoe zullen ze uiteindelijk vrienden maken?
Daarom lanceerden we in november 2020 Bijles Zeist Virtuele Academie, een unieke 100% online onafhankelijke school voor leerlingen van 12-18 jaar. “MVA” (zoals het al bekend is) belichaamt alles wat we hebben geleerd over thuisonderwijs en net als het zusterbedrijf benadert het de uitdaging om een ​​school te runnen met wat frisse ideeën…